Те са 25 и са поставени под карантина

Открити са всички контактували с пациента с COVID-19, поставен под карантина във Велико Търново.  Те са общо 25 и всички са поставени под карантина. Състоянието им е добро. Това обясни директорът на МОБАЛ - Велико Търново д-р Галина Гарева.

11 нови случая на заразени с COVID-19 у нас, още 2 града са засегнати

"Пациентът е млад лекар от Велико Търново, който специализира в софийска болница. През уикенда се прибира при родителит си и поради наличието на леки грипоподобни оплаквания е насочен и прегледан от инфекционист. Преценено е поради доброто състояние и леките оплаквания да бъде настанен за домашно лечение . Взети са проби за грип и за коронавирус. Пробата за грип е отрицателна. След обявяването на положителна проба за COVID-19, пациентът и семейството му са поставени под карантина в дома си", обясни тя.

Трета жертва на коронавируса у нас

Областната болница не е под карантина, но е извършена щателна дезинфекция по пътя на заразения.

Директорът на ОДМВР - Велико Търново Димитър Машов пък обясни, че в областта са поставени под карантина 89 лица. Към момента има образувани 7 досъдебни производства за нарушаване на карантина. 4 лица са от Бяла черква, а 3 от Полски Тръмбеж.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП