Твърди се, че комбинацията между два медикамента е дала резултат при много пациенти

Ново лекарство дава надежди за лечение на заразата COVID-19.  Директорът на средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия д-р Дидие Раул е комбинирал две лекарства, за да лекува коронавируса. Твърди се, че комбинацията е дала резултат при много пациенти.

Учени от БАН ще помагат на Кризисния щаб (ВИДЕО)

"След като китайците публикуваха резултати за лечение на коронавирус с хидроксихлорохин и азитромицин, ние също направихме своите проучвания. Решихме да изпробваме лечението върху наши пациенти. Хлорохинът е лекарство, което познавам много добре от практиката си. През годините съм лекувал над 4 000 души от инфекциозни бактериални заболявания с него, в комбинация с антибиотика азитромицин. Познавам и страничните му ефекти", обясни д-р Раул.

В ход са клинични изпитвания на лекарство за COVID-19

"Започнахме лечение на пациенти с коронавирус с дневна доза от 600 милиграма хидроксихлорохин. Това лекарство се приема изключително добре от организма. Има хора с различни възпалителни заболявания, които го приемат по 10-20 години. Медикаментът съществува от 60 години и хората го познават добре, особено онези, които са пътували в тропическите страни", каза още той.

В САЩ започна първото клинично изпитване на ваксина срещу коронавирус

"Създадохме лечебен протокол, който беше одобрен от здравните власти. Лекувахме група от 24 души, като целта ни беше да измерим количеството вирус в кръвта и да видим дали то намалява. Дадохме си срок от 6 дни. Искахме да разберем дали след този срок вирусът ще изчезне. Резултатите бяха впечатляващи. Пациентите, които лекувахме, бяха до един здрави само след 6 дни. Нещо повече - макар и субективно, част от тях имаха подобрени още след първите 24 часа от лечението. Изключително доволен съм от резултатите. След нашия опит, вече и други международни екипи започнаха работа по това лечение", заяви д-р Дидие Раул.

Целия репортаж по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП