На хората в Банско, които не са местни и са попаднали под блокада там, са осигурени подслон и храна, увери гл. ком. Ивайло Иванов

Без самоконтрол и солидарност, мерките за ограничаване разпространението на коронавируса са обречени на провал. Това заяви в извънредното студио на NOVA главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Той каза още, че на всички полицейски патрули, които обикалят из рискови квартали в градовете, е разпоредено с високоговорители да разгласяват основните мерки за безопасност.

107 станаха доказаните случаи на коронавирус у нас (ВИДЕО)

„Не съм съгласен с твърденията, че нямаме контрол върху всички българи, които се прибират от чужбина. Те се проверяват на граничните пунктове, поставят се под задължителна карантина и колегите по места я контролират”, каза още гл. ком. Иванов.

Той отбеляза, че откакто у нас бе обявено извънредно положение, има лек спад на престъпността. „Вероято и хората, които се занимават с подобни дейност, спазват мерките на властите”, каза полицай номер 1.

Мъж, който се похвалил, че е пробил блокадата в Банско, е намерен мъртъв в Русе

Във връзка с поставените под карантина жители и посетители на Банско, Иванов подчерта, че на всички, които не са местни, са подсигурени храна и подслон.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП