Ще ви срещнем с Тодор Тодоров – един от най-добрите криминални психолози у нас

Tази седмица екипът на предаването „Ничия земя" ще говори за страха и как да го преодолеем.

Възможно ли е заедно да минем през вируса и да останем заедно? Ще ви срещнем с Тодор Тодоров – един от най-добрите криминални психолози у нас, профайлър с дългогодишен стаж в сектор „Криминална психология“ в МВР.

Зад гърба си има стотици разкрити престъпления. Ще се опитаме да направим психологически портрет на една разтърсена нация – с нейните страхове и надежди, да надникнем в тъмните кътчета и да потърсим светлите лъчи. Има ги!

„Паниката срива имунитета повече от всеки един вирус. Ако кажеш много пъти на човек да не се паникьосва, той ще го направи“, каза психологът.

„Ничия земя“: Калчо, който лежи в психиатрична болница за 54-ти път

„Аз смятам, че в някои групи от обществото имаше адекватна реакция. Смятам също, че много голяма част от нашето общество разсъждава примитивно. Идеята, че ние сме свещени и нищо не може да ни унищожи битува у хората. Отдавам това на сравнително по-ниското ниво на емоционална интелигентност на много хора у нас. Хората сме социални животни. Дали сме повече животни или повече социални зависи от всеки един индивид“, каза Тодор Тодоров

„Когато ти засегнат базови инстинкти, като този да оцелееш – ти реагираш инстинктивно, за да си осигуриш спокойствие. Когато го направиш се чувстваш по-добре, защото си се погрижил за себе си, без дори да си даваш сметка, че си прекалил“, добави той.

„Нация като нашата може да разбере, какво й казваш само когато ножът опре до кокала. Паниката е преодолима, но тя изисква една култура. Не съм сигурен дали хората са достатъчно зрели. По-дисциплинираните нации минават по-лесно през всички изпитания. Дисциплината е гарант за успех. Аз съм набожен човек и вярвам в Бог. Моят съвет е - вярвайте но се пазете“, завърши Тодоров.

Със сигурност си задавате въпроси като: „Беше ли подготвена България? ”, „Кое не разбрахме и остава скрито?”, както и „Преодолима ли е паниката?“

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП