По-строгите мерки бяха предприети, след настояването на Оперативния щаб за пълна блокада на парка

Повече патрули от днес по всички подстъпи към парк Витоша, съобщиха от столична община. Целта е да се ограничи движението в планината. По-строгите мерки бяха предприети, след настояването на Оперативния щаб за пълна блокада на парка.

Няколко патрула на Общинска полиция спират всеки, който без основателна причина се разхожда из планината. Полицаи има по потя към Златните мостове, по пътя за Алеко и на разклона за Драгалевски манастир. Освен тях полицаи от 6-то РУП обикалят по горските пътеки.

ПРИЗИВЪТ Е ЧУТ: Улиците на София опустяха (ВИДЕО)

В събота топлото време изкара столичани навън, а много от тях поеха именно към планината.

„Все едно беше обявен събор на Витоша. А това е грубо нарушение”, заяви ген. Мутафчийски.

Първите ограничения в движението към Витоша са факт от 20 март със спирането на автобусите, отбеляза тази сутрин кметът на София. Йорданка Фандъкова разпореди на органите на реда да засилят охраната.

„Недопустимо е заради безотговорни хора да страдат отговорните хора, които не са защитени. Тези забрани са в полза на здравето на всички нас”, заяви Фандъкова.

Дали заради по-хладното време в София, днес по парковете хората бяха доста по-малко.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП