Днес е първият работен ден след въвеждането на мерките срещу COVID-19

Пътни блокади заради новите ограничения срещу заразата. Километрични опашки се образуваха на изходите на Пловдив в първия работен ден от седмицата. Колите и автобусите се подреждат в редица, а провераката се извършва само от двама полицаи.  

След по-малко от 5 часа изтича гратисният срок, в който работниците и тези, които излизат извън града, трябва да се сдобият със служебна бележка. От 17 часа в понеделник тези, които нямат такъв документ няма да могат да влизат или излизат извън града.

Първи работен ден след въвеждането на строгите мерки срещу COVID-19

Заради струпването на огромни колони и образуването на опашки, от полицията въведоха специален режим за преминаване, така че за една минута да минават, между 15 и 17 автомобила.

Има и нарушители - от сутринта 12 души се опитаха да влязат в Пловдив без основателна причина, а за да се разходят по улиците на града.

Километрични опашки, изнервени шофьори и стотици закъсняващи за работа. Така изглеждаше ситуацията тази сутрин на един от изходите на Пловдив. От тук преминава основният поток работещи към най-голямата индустриална зона в Южна България.

"Обадиха ми се мениджъри на фирми, за да ме питат дали само декларацията от сайта на МВР е необходима, за да се излезе от Пловдив или е необходима и служебна бележка. Мисля, че днес това ще стане напълно ясно", заяви Катя Стайкова от "Връзки с обществеността".

 

 

Това е декларацията за преминаване през КПП в областните градове (ДОКУМЕНТ)

" В тази икономическа зона работят на 35 000 работници. Това, което коментирахме със събствениците на фирмите, е, че бизнесът и фирмите са предприели всички мерки за дезинфекция и сигурност. Всички мерки за безопасна работа са предприети. През последната седмица се осъществяваха контакти между фирмите за набиране на ръкавици и маски. Има маски само за многократна употреба. Свързахме фирмите с производители на дезинфектанти, маски. Бизнесът тук реагира навреме", добави тя.

От полицията уточниха ,че служебната бележка за преминаване трябва да е издадена от самия работодател.

Повече патрули от днес по всички подстъпи към Витоша

Тя посъветва шофьорите да оставят служебната бележка на страничното стъкло на автомобила, за да е видима за полицаите и за да не се докосва от тях. Всеки автобус, който напуска града, също щателно се проверява. Допускат се хора, които са на работа, както и хора, които имат неотложен ангажимент. С предимство се пропускат линейките на Спешна помощ и автомобилите, които возят болни хора.   

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП