Според правосъдния министър този закон е полезен

"Законът за извънредното положение е полезен. Преди седмица коментирахме има ли нужда от него. Важните неща в тези текстве са сроковете по отношение на гражданите и детайлната уредба на тяхните трудови и осигурителни права. Това усилие има правно значение и е в ползва и защита и на правата, и на здравето на гражданите". Това заяви правосъдният министър Данаил Кирилов в ефира на "Здравей, България".

Депутатите се събират заради ветото на Румен Радев

"Ако ГЕРБ бере негативи, аз поемам вината за това. В рамките на пленарния дебат, на третото предложение на БСП за спекулата, аз се намесих и помилих ръководството на парламентарната група да обсъди възможността да поиска прегласуване на текста. Поради това, че аз мислех, че приехме в разумна степен второто предложение на БСП, което касаеше член 225 от НК. В дебата те рязко се разграничиха и казаха: "Не, това не е нашият текст. Това е текст на ГЕРБ и е приет от Правна комисия", обясни той.

Борисов за президента: Какво налагаше да ме нападне в гръб? (ВИДЕО)

"Всяко едно такова решение може да има дефекти. Аз се наслушах на експресни икономически анализи, които бих оспорил. Категорично няма да бъдат текстовете на БСП. Одобриха се, за да преодолеем обвинението, че ние, управляващите, съхраняваме спекулата и не предприемаме адекватни мерки против нея. Не можем да твърдим правилно ли е или не, след като не е приложено и изпитано. Не е правилно да се нормират и слагат тавани на цени. Действително това е друг вид икономика. Ако в това положение съхраним пазарната икономика, това би било страхотно. Това беше най-работещото предложение на БСП", смята още Кирилов.

Целия разговор гледайте във видеото.