Кризата заради коронавируса блокира Александра във френската столица

Може ли музиката да бъде лекарство? Ангелският глас на една българка огласи парижките балкони. Александра Панайотова е една от хилядите жители на Париж, които всяка вечер си определят среща по терасите на своите домове в опит да повдигнат духа си по време на карантината.

ПО ВРЕМЕ НА ЕПИДЕМИЯ: Французин пробяга близо 43 км на балкона си

Има само две места в света, където можем да живеем щастливо - у дома и в Париж, казва Хемингуей, вероятно без да знае, че 100 години по-късно тези негови думи ще имат повече смисъл от всякога.

У дома, и то в Париж, хиляди жители на френската столица приеха буквално посланието на именития писател и посрещат с усмивка дните под карантина.

ПОЧИТ КЪМ МЕДИЦИТЕ: Мъж с 45-килограмова броня от чанове озвучи София (ВИДЕО)

Александра Панайотова е влюбена в музиката и живота. Занимава се професионално с пеене, като разделя времето си между Париж и София. Но кризата с коронавируса я задържа за по-дълго във френската столица.

Три съседки на българката там излизат първи на балкона. Танцуват и задават тон на ежедневна, забавна програма. А часът и мястото на срещата остават непроменени - точно в 19.30, на домашната тераса.

Родните звезди с призив #ОстанетеВкъщи (СНИМКИ)

Инициативата прегръщат и други съседи на Алекс и нетърпеливо очакват следващото балконно изпълнение. Посрещат дори пролетта от терасите заедно, като изработват цветя с подръчни материали.

Още по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Репортер: Петя Желева

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП