Вижте какво показват данните от експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“

Повечето българите приемат и подкрепят извънредното положение. Това личи от експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен сред 1000 пълнолетни българи между 20 и 23 март.

Най-важните мерки в Закона за извънредното положение (ОБЗОР)

„На въпроса как оценяват мерките на властта срещу епидемията, 66% казват, че са достатъчни; 17% твърдят, че са прекалени, а 15% смятат,  че са недостатъчни“. Това обяви социологът от „Галъп интернешънъл“ Светлин Тачев в студиото на „Здравей, България“.

Източник: „Галъп интернешънъл“

„Относно типовете мерки, които са взети, се вижда, че в първите три типа - забрана на всички публичини събития, затваряне на границите за чужденци и забрана на българите да пътуват в чужбина, одобрението е между 88% и 94%“, посочи още той.

Борисов: Държавата заделя 4,5 млрд. лв. за подкрепа на икономиката в кризата (ВИДЕО)

От изследването става ясно, че относно въвеждането на вечерен час и ограниченията за преминаване от един в друг град има разделение на мненията. 56% от анкетираните одобряват забраната да се пътува от град в град, а 59% одобряват въвеждането на вечерен час. „От това става ясно, че българите не са крайни и не приемат крайни мерки. Те са по-скоро умерени“, коменитра още Светлин Тачев.

Изследавнето е експресен телефонен сондаж, проведен сред 1000 пълнолетни българи между 20 и 23 март. Абсолютната максимална грешка е ± 3.0 при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 000 души.

Повече по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП