Влиза в сила новата декларация за преминаване през КПП-тата

 Нова бланка за влизане и излизане от големите градове влезе в сила от днес. И отново се образуваха огромни опашки от автомобили по КПП-тата на големите градове. Дълга колона имаше на влизане в София от магистрала „Тракия“.

Колоната на входа на София днес беше километрична. Така тапата и проверките напрегнаха някои от преминаващите. От днес хората трявбаше да имат попълнени декларации, които да оставят на служителите на всеки КПП, през който минават. Целта е предотвратяване на злоупотреби. Информацията от декларациите се обобщова от областните дирекции.

 

 

Проверките по контролните пунктове и днес изнерви някои от преминаващите. В капана на задръстването попада и Даниела Илиева. Днес закъснява за работа, защото пътят й от Гара Елин Пелин до София, който обикновено трае половин час, сутринта се оказва 3 часа. „Качила съм се в автобуса в 7 и 54 в 11 часа бях на обичайното място. Шофьора на автобуса изживя всичките наши притеснения, три часа без вода, без тоалетна. Бяхме като някакви заложници. С полицаи не сме имали никакви контакти, не ни провериха. Също се питам как ще се прибера довечера, ако се прибера в 9- 10 вкъщи“, коментира тя.

Пореден ден на опашки по входовете и изходите на областните градове (ОБЗОР)

В сила от днес влезе и нова декларация, която пътуващите  трябва да оставят при органите на ред на всеки контролен пункт, през който преминават. При нея отпада заверката от работодател. Хората, които отиват на работа обаче трябва да носят  и служебна бележка, или друг служебен документ. А тези, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. В този случай декларацията също остава при служителите на Контролния пропускателен пункт. Формуляра можете да откриете ТУК.

 

На излизане от София по обяд опашката също не беше малка.Ангел Христов чакаше един час. Въпреки това приема положението за нормално. “Нормално е да има задръстване защото много хора минават, проблемът е, че рискът  от разпространение на вируса. Господин полицая пипа 1000 човека. Те мерките, като цяло са адекватни, само, че това нещо, не е - пропускателните пунктове трябва да действат доста по-бързо“, коментира той.

От полицията обясниха, че преминаващите са наясно с новата декларация, но сутрин и вечер на входовете и изходите на София задръствания е възможно да има.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП