Камата е в Маями и сподели как се е променил животът в САЩ

Носителят на Златната топка за 1994 година Христо Стоичков сподели пред Mundo Deportivo, че се пази много внимателно да не се зарази с коронавирус, най-вече за да предпази близките си. Българинът се намира в дома си в Маями, заедно със своето семейство, и сподели как се е променил животът в САЩ в последните седмици.

"Много се пазя. Ям много чесън, лук, пия топла вода и стоя дълго време под душа с гореща вода, за да се опазя от този вирус. Тук съм със семейството си - с Мариана, моята съпруга, с тъщата ми, която е на 80 години и трябва много да внимаваме с нея, защото вирусът е опасен най-вече за възрастните. Дъщеря ми живее наблизо, а от седмица не съм виждал внучето, не можем да рискуваме. Тази болест се предава много лесно", разкри той.

Стоичков: Само с дисциплина усмивки пак ще има!

"Мерките в Маями са все по-драстични. Първо училищата се опразниха, след това плажовете. Следим с голямо внимание какво се случва в Италия и Испания. Вижте възрастта на починалите. Удря най-лошо болните и възрастните. Аз съм роден спортист, през целия си живот спортувам. Здрав съм, но внимавам много, за да не засегна тези, които най-много обичам", сподели Стоичков.

"В Испания трябва да сте внимателни. Знам, че броят на заразените и починалите расте, а болниците са претоварени. Този коронавирус ни дава много ясна картина за света", каза Стоичков.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП