Тези страни ще бъдат подпомогнати за закупуване на медицинско оборудване за борба с COVID-19

Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархей съобщи, че Европейският съюз изпраща 38 милиона евро спешна помощ за системата на здравеопазването на страните от Западните Балкани, предаде БТА.

"Предвидено е и пренасочване на над 373 милиона евро за обществено-икономическо възстановяване на региона от последиците от пандемията от коронавирус", написа Вархей в Twitter.

Еврокомисарят посочи, че е изпратил писмо на всички премиери от Западните Балкани, в което ги е уверил, че подкрепя региона в борбата с COVID-19.

Коронавирусът стигна и Сливен, случаите вече са 242 (ВИДЕО)

Вчера Вархей каза, че ЕС ще направи всичко възможно Западните Балкани да получат необходимото им медицинско оборудване за борба с епидемията. "ЕС обмисля и начини да помогне на региона да се справи и с икономическата страната на кризата", каза еврокомисарят.

Колажите с ген. Мутафчийски, разсмели милиони българи (ГАЛЕРИЯ)

НОВА ЗАРАЗА В КИТАЙ: Един човек е починал от хантавирус

Важни телефони за връзка и сигнали за коронавируса

Коронавирус – 6 симптома, които не бива да игнорирате

Глобалната смъртност от COVID-19 наближава 19 000

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП