Ограниченията в Банско блокираха много от предприятията в града

Банско продължава да е под пълна карантина. Ограниченията блокираха не само хората, но и много от предприятията в града, които няма как да функционират в условията на карантина. Загубите изглеждат неизбежни, но все още предприемачите се надяват да избегнат фалитите. Основните притеснения на собствениците са свързани с финансовите задължения към банките, защото в момента е много трудно те да се покриват.

Как тече животът под карантина в Банско?

Откакто градът е под карантина, под карантина е и бизнесът на Георги Делиев. Производството е спряло и проблемите се трупат един след друг. Най-назрял засега изглежда въпросът с вноските към банките.

Доктори консултират жителите на Банско безплатно онлайн

Натискът към ковачницата на Делиев обаче не идва само от банките. Фирмите-контрагенти също очакват готовите изделия, които са поръчали, защото в противен случай, спазвайки чистата пазарна логика, не са готови да превеждат пари.

„Ние сме с договори, които са до края на октомври. Колега ми каза, че на 23 е трябвало да отпътува негов тир за Германия. Цял тир с играчки, който той няма какво да направи. Германците звънят и питат защо не го изпращаш, той обяснява, че ние сме блокирани и не можем да го изпратим. Тези неща, като не се случат в един момент, няма да има пари за никого. Аз разбирам, че човешкият живот е преди всичко, но да не стане така после да мине кризата, да отшуми, да се справим с вируса и после пък да умираме от глад”, посочи Делиев.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП