Отговорът търси Румен Бахов

Общинските ДКЦ-та са без приходи по време на извънредното положение заради разпространението на коронавируса.

В столичната Студентска поликлиника през последните дни пациентопотокът е намалял драстично. „В последните 10 дни пациентите избягват да посещават здравното заведение. От въвеждането на извънредното положение посещаемостта намаля с 95%. При нас основният приход е от медицински дейности, съответно ние не можем да генерираме никакъв приход“, обясни д-р Вихрен Заяков, директор на лечебното заведение.

243 са заразените с коронавирус в България

По думите му това може да се отрази на заплатите на персонала за следващия месец. Той не може да гарантира, че след няколко месеца функционалността на болничното заведение ще е същата, която е и в момента. „Теоретично не е невъзможно Студентска поликлиника да бъде затворена“, каза д-р Заяков.

СВЕТЛИНА В НЕБЕТО: В подкрепа на борещите се с COVID-19 (ВИДЕО)

Директорът на V ДКЦ е категоричен, че всеки, който посещава медицинския обект е потенциален носител на коронавируса. Възможно е да се окаже, че поликлиниката няма достатъчно специалисти.

„В момента сме на най-безопасното място. Няма никой. Всичко се дезинфекцира. Хората се уплашиха от епидемия“, каза д-р Цолова от V ДКЦ.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП