С камбанен звън французите изразиха подкрепата си към всички, които се борят с коронавируса

С камбанен звън в сряда вечерта французите отбелязаха Благовещение. По този начин те изразиха и подкрепата си за лекарите, медицинските сестри и здравните работници, които се борят с епидемията от коронавируса в страната. Църковните власти призоваха богомолците в 19,30 часа да запалят свещи на прозорците си и да се помолят.

Френското летище "Орли" затваря временно на 31 март

Междувременно, Еманюел Макрон обяви началото на военна операция с името „Издръжливост”, чиято цел е да помогне в борбата с COVID-19.

„По предложение на министъра на отбраната и на шефа на генералния щаб на армията, взех решение да стартираме операцията „Издръжливост”. Тя е различна от действащата сега операция срещу тероризма и ще бъде изцяло посветена на помощта за населението и за властите в борбата срещу COVID-19”, посочи френският президент.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП