Това се случва пет години след първата им среща

Менделсон по време на извънредно положение. Двама влюбени решиха да не се поддават на паниката и да си кажат „да”, въпреки вируса. За сватбата по време на пандемия разказва Владислава Тричкова.

Иво Ангелов и Гергана се запознават на 19 март 2015 г., на рожден ден на общ приятел. „Гери дойде в последния момент. Бяхме на много голяма маса и се оказа, че няма къде да седне и седна до мен. Точно 1 година, след като се запознахме, заминахме за Рим и аз й предложих брак“, разказа Иво.

Студент раздава безплатно хляб на възрастни хора в Руенско

Оттогава минават години. Никой не говори за сватба до преди дни, когато вече пандемията е на лице, а светът е изправен пред едно от най-големите предизвикателства. „Стоейки една вечер вкъщи и ние в изолация след работен ден, говорихме си и си казахме: „Дали пък да не вземем да се оженим, нещо хубаво да се случи“. За една минута го решихме“, споделят влюбените.

Датата е ясна - 19 март - точно 5 години след запознанството и 4 след годежа. Така, за няколко дни, на двойката й се налага да организира сватба по време на извънредно положение. „Беше малко трудно. Никой не искаше да се среща с нас, всички по телефона“, разказа Гергана Ангелова.

„Обредните домове ти казват какви документи да си оправиш. Но всеки иска това да става по телефона. На церемонията позволиха да присъстват само кумовете ни“, сподели съпругът й.

Студенти по психология консултират самотни българи

В деня на сватбата младоженците пристигат в последния момент. "Всичко приключи за 15 минути. Подписахме. Но по-забавното беше, когато жената от обредния дом каза: „Ако искате се целунете. Ако искате, вие си преценете, не е задължително". Целунахме се“, заключи Иво Ангелов.

Сега двамата планират и голяма сватба, но след извънредното положение. Меденият месец също ще почака, докато отмине пандемията. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП