Заразата вече взе 463 жертви в Обединеното кралство

Държавните болници в Лондон са принудени да се справят с "постоянно цунами" от тежко болни, заразени с новия коронавирус, както и с "безпрецедентния дял" разболели се хора от обгрижващия персонал. Това заяви днес в предаване на радио Би Би Си Крис Хопсън, служител на британската здравна система, цитиран от БТА.

"След като увеличиха значително през последните седмици капацитета си за прием на болни, изискващи интензивно лечение, болниците в британската столица се налага да издържат експлозивно нарастване на пациентите в тежко състояние", каза той.

Великобритания промени драстично подхода си към борбата с коронавируса

"Напрежението се засилва и поради факта, че процентът на обгрижващия персонал, отсъстващ поради заболявания, е 30, 40, а на места дори 50 на сто", което е безпрецедентно", заяви Хопсън.

По последни данни от вчера новият вирус е взел 463 жертви в Обединеното кралство, а заразените там са общо 9529.

Удвоиха се смъртните случаи от коронавирус във Великобритания

С оглед влошаването на положението през последните дни правителството нареди хората да си останат вкъщи и да спрат да пътуват и освен това обяви, че идната седмица ще открие временна болница с 4000 места в лондонски конферентен център.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП