Ще бъдат подкрепени доброволчески инициативи в ситуацията на COVID-19

Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ обявяват програма за финансова помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на COVID-19, съобщават от посолството. 

„Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия“, заявява посланик Херо Мустафа.

Като признание за впечатляващите български доброволчески инициативи по време на кризата с COVID-19, посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ ще предоставят финансова помощ на български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които предлагат услуги в подкрепа на своите общности.

От посолството призовават да номинирате себе си или своята организация на уебсайт: http://www.BGStandingTogether.org/

Всеки български гражданин или организация могат да кандидатстват за тази финансова подкрепа. Целта е да се подпомогнат онези, които помагат на другите. Средства ще се предоставя за проекти, които вече се изпълняват.

Номинациите ще се приемат до 13 часа в понеделник, 30 март.

Получателите и тяхната дейност ще бъдат обявени публично, така че българските граждани да научат за добрите дела на своите съседи и приятели.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП