Работи само отделението по диализа

Пета градска болница в София е поставена под карантина заради потвърдени случаи на коронавирус в лечебното заведение. Регионалната здравна инспекция е издала заповед за преустановяване на приема на пациенти в болницата, съобщават от Столична община.

243 са заразените с коронавирус в България

Под карантина са Вътрешното отделение, Пулмологията, Спешният кабинет и Реанимацията  на лечебното заведение.  Според заповедта на здравната инспекция медицинският персонал на клиники и отделения, които не са под карантина, се  поставят под домашна карантина за следващите 14 дни. Те ще се връщат на работа след два отрицателни резултата от проведено изследване за наличие на COVID-19. 

Ще оцелеят ли финансово общинските поликлиники заради кризата с коронавируса?

След два отрицателни резултата от изследване за коронавирус, медиците от карантинираните отделения също ще се поставят под домашна изолация за 14 дни. Всички пациенти на болницата, настанени в отделения извън карантинираните, ще бъдат изписани след приключване на лечението им. Болните от отделения и клиники, които вече са под карантина, ще бъдат изписвани, след приключване на лечението  и получаване на отрицателен резултат от изследване за коронавирус.

Удължават срока на всички мерки срещу коронавируса у нас

Отделението за диализа на пациенти с бъбречни заболявания продължава да функционира с наличния персонал, при стриктно спазване на изолационните и противоепидемични мерки.Взетите мерки са в съответствие на изискванията на Столичната РЗИ.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП