Досега в Щатите са починали над 1000 души, според CNN

Само за един ден в Ню Йорк от коронавирус починаха сто души, с което черната статистика нарасна до 385 случая, съобщи АФП. Според CNN досега в Щатите от новия коронавирус са починали 1046 души, предаде БГНЕС.

ФБР застреля мъж, подготвял атака срещу болница с пациенти с коронавирус

Междувременно губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо продължи да предупреждава, че пандемията на коронавируса ще предизвика огромно напрежение в болниците и здравните заведения.

"Почти при всеки сценарий, който е реалистичен, капацитетът на сегашната система на здравеопазване ще бъде надхвърлен", каза Куомо.

Китай затваря границите си за чужденци

Губернаторът каза, че целта е да има възможност за разполагане на по 1000 легла във всеки от петте района на Ню Йорк, плюс Уестчестър, Рокленд, Насау и Съфолк.

В момента болниците и здравните заведения в щата разполагат с достатъчно лични предпазни средства за „близкото бъдеще“, каза Куомо, но те все още търсят респиратори в цялата страна.

Над 1 000 души с коронавирус са починали в САЩ

Щатът одобри разделянето на вентилаторите, за да може една машина да обслужва двама пациенти. Куомо каза, че работят и върху превръщането на хиляди машини за анестезия във вентилатори.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП