Мнозина смятат, че реакцията на правителството е закъсняла

Затегнати мерки срещу разпространението на COVID-19 и във Великобритания. Кабинетът на Борис Джонсън въведе строги ограничения. Случаите на зараза в страната нараснаха драстично.

На 23 март британският премиер Борис Джонсън обяви новите затегнати мерки за безопасност заради COVID-19. Мнозина обаче смятат, че реакцията на правителството е закъсняла. Таня Димитрова е служител в правен отдел. Живее в Лондон от седем години.

Коронавирусът продължава да се разпространява по света (ОБЗОР)

“Моето лично мнение е, че това е по-скоро реакция на правителството към негодуванието на хората и е формализиране на мерките, които така или иначе мнозинството, включително и аз, вече практикуваме близо две седмици”, смята тя.

Виктория Къркеланова е специалист в сферата на сигурността. Живее в Ливърпул. Тя също работи у дома и спазва мерките за безопасност.

“Аз също се опитвам да се изолирам възможно най-много. Разбира се, не е особено приятно, но пък е много по-добре, отколкото човек да се разболее и да предаде вируса на незнайно колко много хора около себе си", категорична е тя. Виктория също смята, че британското правителство е закъсняло.

100 починали от COVID-19 само за ден в Ню Йорк

“Според мен, тези по-строги мерки трябваше да бъдат въведени малко по-рано, защото хората не спазваха първоначалните препоръки на правителството", коментира тя.

“В момента, в който социалната отговорност не достига и хората продължават да се тъпчат в метрото и да излизат по парковете на групи, е правилния момент да се наложат тези мерки, защото шансовете здравната система да се срине наистина са големи”, заяви Таня Димитрова. И двете смятат, че мерките, предприети от българското правителство, са адекватни.

“Много се радвам, че са бързи и строги мерки за опазването на здравето и живота на хората. Дали това е най-правилното - само времето ще покаже", каза Виктория.

Германското посолство благодари на българите, борещи се с коронавируса

“Ако сами предпазваме себе си и близките си, то тогава - ако сме търпеливи, следващите седмици, може би месеци, нещата ще се подобрят. Но не трябва да сме настроени, че като ни е скучно вкъщи, ще си правим каквото си искаме и ще излезем и ходим където и с когото искаме", добави Таня.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП