Тези хипотези се основават на математически симулации

Епидемията от коронавирус може да отнеме живота на 1,8 милиона души по света. Това прогнозират учени от Имперския колеж в Лондон, предаде БТА.

Тези хипотези се основават на математически симулации, при които са взети предвид заразността и предполагаемата смъртност от COVID-19.

Лекарка, заразена с коронавирус: Чакам с нетърпение да се възстановя, за да се върна към борбата

В предишен доклад на Имперския колеж от средата на март се посочваше, че епидемията може да отнеме живота на до 510 000 души в Обединеното кралство и да засегне 81 процента от населението при чисто хипотетичната ситуация, в която не бъдат взети никакви мерки.
Тази публикация стана обект на много критики в научната общност, но накара правителството да промени стратегията си за борба с епидемията.

Удължават срока на всички мерки срещу коронавируса у нас

В хипотетичния случай, в който не бъдат взети никакви мерки срещу епидемията по света, авторите на публикуваното днес проучване казват, че броят на жертвите може да достигне 40,6 милиона и да се заразят 7 милиарда, тоест почти всеки човек на планетата. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП