Те трябваше да се проведат на 21 и 22 април

Двата полуфинални мача за Купата на Германия, които трябваше да се проведат на 21 и 22 април, официално бяха отложени от Германската футболна федерация заради кризата с коронавируса в страната. На 21 април носителят на трофея Байерн Мюнхен трябваше да се изправи срещу Айнтрахт Франкфурт, а ден по-късно Байер Леверкузен да срещне с четвъртодивизионния Заарбрюкен, който изненадващо намери място в тази фаза на надпреварата, предаде БГНЕС.

МОК: Олимпийските игри в Токио се отлагат

В страната, както и в почти цяла Европа не се играе футбол заради пандемията от COVID-19, така че отлагането на двата полуфинала бе чиста формалност. "В страната не се играе футбол, а за отборите е много трудно да провеждат тренировки. Много е вероятно нещата да не се подобрят до датите за полуфиналите, което означава, че тогава ще е забранено да се провеждат футболни мачове", коментираха от Федерацията.

Отлагането на Олимпийските игри е без аналог (ВИДЕО)

Мачовете от Бундеслигата и Втора Бундеслига са преустановени до края на април.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП