WWF призовава да останем вкъщи, обединени около каузата за опазването на Земята

Милиони хора от над 7000 града в 180 държави се подготвят да отбележат часа на Земята. Това е най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването на нашия общ дом. У нас събитието се отбелязва за 13-а поредна година и е организирано от международната природозащитна организация WWF.

Заедно за бъдеще, в което хората живеят в хармония с природата. „Посланието на WWF е да  бъдем заедно, да бъдем обединени и да останем солидарни и един до друг в тези смутни, тежки времена, в които живеем сега!“, каза Константин Христов.

БГ Радио представя „Концерт на свещи“ по случай „Часът на земята“

Всеки от нас може да даде своя глас за планетата, като изключи осветлението в 20.30 часа тази вечер."По този начин да покажем солидарност, съпричастност, ангажираност към нашия общ дом - Земята и нека знаем, че това ще направят милиони гора в повече от 180 държави на планетата!", допълни Христов.

Глобалната кампания „Часът на Земята“ поставя фокус върху опазената природа – нашият основен съюзник срещу климатичната криза. У нас WWF работи по програма за възстановяване и опазване на горите. целта е до 2 години да бъдат опазени над един милион декара вековни гори и отглеждането на половин милион дръвчета по бреговете на българските реки. „Малките стъпки, които всеки от нас може да направи, всъщност имат огромен ефект върху цялата планета! 02:12-"Ако само аз си изгася осветлението, тоива няма да има никакво значение, но ако го напарвим всички в Европа, Азия, Америка, и от Космоса ще се види, че Земята е тъмна и всеки може да прецени колко голям разход може да бъде спестен!", коментира Константин Христов.

Гласът си за природата дават и десетки български посланици, които застават зад каузата да опазим планетата.

Повече за инициативата на WWF "Часът на Земята":

Започвайки като символично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 г., "Часът на Земята" вече се отбелязва в повече от 180 държави като световен споделен момент на солидарност за планетата. Онлайн хаштагът #EarthHour и сродни изрази генерираха над 3,5 милиарда импресии в нощната обиколка на "Часа на Земята" по света.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП