Те пристигнаха в страната, за да помогнат в борбата с COVID-19

Екипите с мобилни дезинфекционни комплекси на руската армия са дезинфекцирали второ медицинско заведение в италианската провинция Ломбардия, съобщи руското министерство на отбраната в събота, цитирано от БГНЕС.

"Екип от епидемиолози и вирусолози на Министерството на отбраната на Русия извърши цялостна санитарна дезинфекция на пансиона за възрастни хора "Каза Рипосо" в град Немуро. Общо санирани са над 1500 квадратни метра интериор", се казва в съобщението.

Най-трагичният ден в Италия: 969 починали от коронавируса

Руската военна техника беше използвана и за обработка на достъпни пътища до пансиона със специален реагент. Освен това, военните провериха още два обекта в Ломбардия, за да изяснят обхвата на предстоящата работа.

Руските военни пристигнаха в Италия, за да помогнат в борбата с COVID-19 след разговори между президента Владимир Путин и премиера Джузепе Конте. Те са оборудвани с подвижни дезинфекционни комплекси и мобилни лаборатории, които дават възможност да се определи възможно най-бързо причинителят на инфекцията.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО