Починала е 73-годишна жена, настанена в благоевградската болница

Седма жертва с коронавирус у нас. Починала е 73-годишната жена, която бе настанена за лечение в благоевградската болница. Това потвърди за NOVA директорът на лечебното заведение.Това е четвъртият смъртен случай на заразен с COVID-19 за последното денонощие в България.

Дъщерята на починалата също е в тежко състояние. 

Пациентката е страдала от хронична белодробна болест и хипертония, съобщиха от здравното министерство. Лабораторните изследвания на жената за COVID-19 са били положителни.

 Шеста жертва с коронавирус у нас, броят на заразените достигна 331 (ВИДЕО)

По-рано днес на брифинга на оперативния щаб бе съобщено за още двама оздравели и изписани пациенти с коронавирус. Единият от тях е бил настанен в "Пирогов", а другият - във ВМА.

Ген.-майор Мутафчийски бе категоричен, че страната ни все още не е достигнала нито платото, нито пика на заразата. И изрази мнение, че вероятно наложената карантина и мерките за борба с COVID-19 дават резултат. Ген.-майор Мутафчийски обаче предупреди, че ако хората продължават да се разхождат по улиците без причина, вероятно България ще има съдбата на най-засегнатите от вируса страни като Италия и Испания.

Расте броят на заразените с коронавирус по света

Болниците у нас вече били подготвени да посрещнат евентуален пик на заразата. “Над 1470 легла, които са осигурени с персонал, заявен персонал, и съответно на базата на тези неща ние пък изготвяме заявки са защитни облекла за персонала“, каза Мутафчийски.

А премиерът Борисов заяви, че няма да има медицински работник от първата линия на борбата с вируса без допълнително възнаграждение към заплатата си. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП