Столичният кмет помогна на доброволците с инициативата

Столичният кмет Йорданка Фандъкова доставя храна на възрастни хора, заедно с екипите на общината, към които работят и доброволците от общинското доброволно формирование, БЧК и граждани. Тази седмица 165 възрастни хора са получили до дома си храна и лекарства, от които се нуждаят. 

Важни телефони за връзка и сигнали за коронавируса

"Драгомира, Лидия и Виктория, на които днес занесох храна и лекарства, стриктно спазват препоръките и не излизат от вкъщи. Разбира се, излизането навън и контактите с приятели им липсват. Искаха да кажат на повече хора, че сега е важно да сме отговорни и единни и затова го казвам и от тяхно име. Останете вкъщи! Ние можем да Ви помогнем при нужда!", сподели Фандъкова във Facebook.

ДОБРОВОЛЦИ ЗА НАСЪЩНИЯ: Акция в помощ на възрастните хора в Русе

Доставки по домовете на възрастни хора се организират от началото на епидемията. 40 човека от дирекция „Аварийна помощ и превенция“, 18 служители на дирекция „Транспорт“, 28 доброволци от доброволното формирование на София и 27 доброволци от БЧК и граждани всеки ден отговарят на обажданията и носят храна до домовете на столичани.

ДОБРА ИНИЦИАТИВА: Доброволци пазаруват за възрастни хора в Монтанско

"Благодаря на Венци и Боян от Аварийното звено на общината и на Ани и Джъстин от БЧК, с които днес бяхме заедно на адреси. И не защото е важно кой какъв е в този момент, а защото е важен пример за солидарността – Джъстин е от Белгия, от три години и половина живее в България, работи за IBM и е доброволец на БЧК. Да си помагаме и ще се справим!", пише още кметът на София в социалната мрежа.