Това заяви заместник-главният санитарен лекар на Англия

Британците може да останат под някаква форма на карантина в продължение на шест месеца или по-дълго, заяви заместник-главният санитарен лекар на Англия Джени Харис, цитирана от Ройтерс и БТА.

РАВНОСМЕТКАТА: Над 30 000 починали и 700 000 заразени с COVID-19 по света

Харис предупреди, че ако ограничителните мерки във връзка с коронавируса бъдат вдигнати прекалено бързо, може да се стигне до втора вълна от заразявания във Великобритания.

Не достигат работници в британските ферми

Британското правителство заяви, че след три седмици ще обсъди отново ситуацията с коронавируса и ще прецени докога ще останат в сила мерките, които бяха въведени в понеделник. Според Харис е прекалено рано да се разбере дали мерките са дали желания ефект за ограничаване на разпространението на вируса във Великобритания.

Броят на починалите от COVID-19 по света надхвърли 29 000 души

"Не бива рязко да се връщаме към нормалния ни начин на живот, това може да се окаже доста опасно. Ако го направим, всичките ни усилия ще бъдат пропилени и потенциално ще се сблъскаме с втора вълна", каза Харис на пресконференция. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП