Броят на смъртните случаи във Великобритания достигна 1228

Около 20 000 бивши служители на здравната система на Обединеното кралство са се върнали на работа, за да помогнат в борбата срещу коронавируса, заяви Борис Джонсън във видео, публикувано онлайн.

Премиерът, който се самоизолира, след като даде положителен тест за вируса, заяви, че страната ще премине през кризата "заедно".

Франция започна да извозва в чужбина болни от COVID-19

Изявлението на Джонсън последва изказването на заместник-главният медицински директор на Англия, който по-рано заяви, че може да минат шест месеца, преди животът във Великобритания да се върне към „нормата“.

Броят на смъртните случаи във Великобритания достигна 1228.

Във видеото, което премиерът публикува в Tуитър, Джонсън избра да се противопостави на мнението на своята консервативна предшественица Маргарет Тачър, че "няма такова нещо като „обществото".

Украйна посрещна последният влак със свои граждани от Русия

Джонсън благодари на лекарите, медицинските сестри и други бивши професионалисти, завърнали се на служба, както и на 750 000 членове на обществеността, които са се съгласили да помогнат доброволно на страната срещу пандемията. "Едно нещо, което мисля, че коронавирусната криза вече доказа, е че наистина има такова нещо като „обществото", заяви Джонсън.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП