Парите се дават за апаратура, маски и защитни облекла за болниците в цялата страна

Продължават дарителските кампании от физически лица, съсловни организации и фирми. Vivacom и United Group даряват 900 000 лева по сметката на здравното министерство.

„Главболгарстрой” дари техника за взимане на проби и за по-бърза обработка на тестовете за коронавируса на пловдивската университетска болница „Пълмед”.

Над 230 000 лева събраха за по-малко от седмица прокурори, следователи и съдебни служители. Парите са дарени на „Пирогов”, болница „Александровска” и болницата в Монтана.

Компанията VP Brands International, която е правоприемник на винпром „Пещера”, прави дарение от 300 000 лева за закупуване на респиратори, маски и защитни облекла за медиците и болниците в цялата страна.

Мобилният оператор А1 обяви, че 1% от плащанията чрез  А1 Wallet ще бъдат превеждани на министерството на здравеопазването.

В Русе фирма „Булмаркет” преведе 10 000 лева по сметката на общината за лекарства и медицински консумативи.

От БСП дариха 30 000 лева на БАН в помощ на учените, които търсят средства срещу коронавируса.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП