Някои гости били облечени като лекари

Турските полицаи повдигнаха обвинения срещу четирима души, включително организаторите и един диджей, заради парти в Истанбул през уикенда, където някои гости били облечени като лекари, заявиха местни представители, цитирани от БГНЕС.

Партито, което се развихрило във вила в квартал „Буючекмедже” в събота вечер, било споделено на живо в социалните медии, но беше критикувано за игнориране на молбите за социално дистанциране.

4 досъдебни производства за нарушаване на карантината във Варна

Вътрешното министерство на Турция затвори баровете и нощните клубове като част от усилията за овладяване на пандемията COVID-19.

От полицията наблюдавали социалните медии, след което първоначално задържали 11 души, включително организаторите и диджея.

Четирима са обвинени в „неспазване на разпоредбите относно инфекциозните болести“, се казва в изявление в градските власти на Истанбул.

Във видеозаписите, публикувани в интернет, се вижда как някои от участниците на купона са били облечени като лекари от спешно отделение с ръкавици и маски.

„Пих много алкохол. Всички танцуваха. Съжалявам, че проведох такова парти в момент на коронавирус”, каза един от организаторите, наречен М.С., пред полицията по време на показанията си. 

Студент отива на съд за нарушаване на карантината

Елиф К., който излъчва партито на живо в социалните медии, заяви, че около 80 души са присъствали на купона.

Полицията освободи седем души след разпит, но останалите четирима бяха изпратени в съда.

Досега Турция официално е регистрирала 10 827 случая заразени с новия коронавирус, докато 168 души са починали.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП