Вижте какво трябва да правим

На 400 километра над Земята американският астронавт Джесика Мейр даде на хората няколко съвета как да преодолеят ограниченията, наложени заради разпространението на коронавируса в различните точки на планетата. 42-годишният борден инженер на Международната космическа станция заяви, че физическите упражнения са ключови в овладяването на последиците от принудителното затваряне на едно място: “Тренировките запазват не само физическото ни здраве, но и нашата психическа стабилност. По тази причина тук, горе, постоянно тренираме”.

Случаите на COVID-19 у нас са вече 379, заразата стигна и Силистра (ВИДЕО)

По време на дългите мисии на станцията астронавтите поддържат връзка с близките си, обяснява Мейр: “Има достатъчно интернет платформи, с които можем да се виждаме виртуално с близките си, да преживяваме хубави моменти заедно”.

С помощта на тази комуникация със семейство, близки и приятели астронавтите успяват да преодолеят изолацията и да следват сравнително постоянен режим на космическата станция.

ДОМАШЕН ФИТНЕС: Как да останем във форма през изолацията? (ВИДЕО)

От 25 септември 2019 година Джесика Мейр споделя живота си с екипажа на Международната космическа станция. Общо трима души живеят в модулите с обем около 1000 кубични метра.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП