Двамата трябва да променят дори фамилните си имена

Меган Маркъл и принц Хари вече не са височайши членове на кралското семейство и вече не им е позволено да използват титлите си херцог и херцогиня на Съсекс. Днес, 31 март, те се прощават със своите фенове и с досегашните си ангажименти, съобщават „Мирър“ и БГНЕС.

Всичко ще се промени за двойката, която вече се премести - първо в Канада, а след това в Лос Анджелис. Ще се променят работните им ангажименти, сигурността им и дори фамилните им имена.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Но промяната ще бъде много по-голяма за Хари, който е бил крал през целия си живот, в сравнение с Меган, която сложи тиарата за първи път преди по-малко от две години.

Две херцогини и четири деца: Кейт и Меган се забавляват заедно

Меган Маркъл и принц Хари благодариха на феновете и последователите си за тяхното доброжелателство и подкрепа през последните няколко години, след като официално напуснаха кралското семейство. Те използваха социалните медии, за да си кажат последно "сбогом" с кралския живот в денят на Megxit.

Снимка: Getty Images

В последния пост на двойката в популярния им акаунт в Инстаграм - Sussex Royal, те благодариха на последователите си за подкрепата и заявиха, че очакват скоро да се „свържат отново”.

Последното им съобщение обаче включваше и молба по повод пандемията от коронавирус. Двойката написа: "Благодарим за подкрепата, вдъхновението и споделената ангажираност към доброто в света”. Те завършиха с послание към феновете да внимават за хората около тях в този труден и несигурен момент. Преди да се подпишат като Меган и Хари, вместо да използват официалните си титли, те написаха: „Моля, грижете се и за себе си”.

Огряна в слънце, Меган отново впечатли Южна Африка

Меган и Хари съобщиха на феновете си, че засега няма да присъстват в публичното пространство, но ще работят усилено „зад кулисите”.

Меган и Хари шокираха кралските наблюдатели по целия свят, когато обявиха плановете си да се откажат от правомощията си през януари. Оттогава бяха проведени голям брой срещи между висши членове на кралското семейство, помощници, служители по сигурността и други ключови фигури за договаряне как ще стане това.

31 март е официалната дата на промяната, въпреки че двойката вече отдавна е извън Великобритания.

Президентът Доналд Тръмп заяви, че САЩ няма да поемат разходите за сигурността на Хари и Меган, след като стана ясно, че двойката се е преместила от Канада в САЩ.

Американският президент написа в Туитър, че е „голям приятел и почитател на кралицата и Обединеното кралство”, но добави: „Те трябва да платят”.

Съобщава се, че двойката се е преместила в родния щат на Меган – Калифорния, заради епидемията от коронавирус.

Снимка: Getty Images

Двойката и синът им Арчи прекараха голяма част от тази година, пребивавайки на западния бряг на Канада, след шестседмична коледна почивка на остров Ванкувър.

Семейството се премести отново миналата седмица в района на Лос Анджелис, където Меган е отгледана и където сега живее майка й Дория Рагланд.

СНИМКИ ОТ СВАТБАТА НА МЕГАН И ХАРИ

Хари и Меган възнамеряват да променят и фамилните си имена. Източници казват, че с голяма вероятност името им ще се промени на Съсекскси, което би било в унисон с титлите им. Според друга версия принцът ще вземе фамилното име Уелски, а Меган ще остави това, което имаше преди брака.

Вероятно е също двойката да вземе името на сина си Маунтбатън-Уиндзор.

Меган обяви преди дни първата си роля след отказа от кралски задължения - в документален филм за „Дисни“ тя ще разказва историята на семейство слонове. Меган няма да вземе пари за своите усилия по озвучаването на филма.

Това е така, защото актрисата от „Костюмари“ е сключила сделката с „Дисни“ в замяна на участието й да бъде направено дарение за благотворителна организация за слонове.

„Таймс“ съобщава, че участието на Меган е в замяна на дарение за „Слонове без граници”, природозащитна група, която се фокусира върху защитата на слоновете от бракониери.

Снимка: БГНЕС

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл се появиха за последен път на публично място в ролята им на официални представители на британската корона на църковна служба в Уестминстърското абатство в Лондон, която беше в чест на 54-те страни от Британската общност.

От днес Хари и Меган вече няма да имат задължения към короната, с което ще загубят правото са се наричат „техни кралски височества", както ще им бъдат спрени и парите от обществения фонд за издръжка на кралското семейство. Дори след промяната обаче Хари остава принц, както и шестия в редицата наследници на британския трон.

Снимка: Getty Images

Още любопитни новини:

Принц Хари стана жертва на "ало" измама (ВИДЕО)

Защо кралското семейство не използва фамилното си име?

Хари и Меган за последен път на събитие като част от кралското семейство (ВИДЕО+СНИМКИ)

Перлата в кралската корона - Кейт Мидълтън на 38 (ГАЛЕРИЯ)

Как са изглеждали членовете на кралското семейство като тийнейджъри? (ГАЛЕРИЯ)

Къде почиват Кейт и Уилям срещу 27 хил. паунда на седмица (ВИДЕО+СНИМКИ)

Защо херцогиня Кейт пришива тежести в полите си (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първа изява на принц Хари след Mexit (СНИМКИ)

Най-стилните кралски особи (ГАЛЕРИЯ)

Принц Хари и Джон Бон Джоуви записаха съвместна песен (ВИДЕО+СНИМКИ)

СПОРТНА И СТИЛНА: Кейт Мидълтън се състезава с атлети (СНИМКИ)

Като две капки вода: Херцогиня Кейт и Мадона (СНИМКИ)

Най-забавните реакции след Мегзит в интернет (ВИДЕО+СНИМКИ)

5 пъти, в които Меган и Хари нарушиха грубо кралския етикет (СНИМКИ)

Кейт Мидълтън смая всички на първото си официално събитие след Megxit (СНИМКИ)