Той присъства на заседание на Оперативния кризисен щаб в Благоевград

Не закъсня и реакцията на президента Румен Радев за актуализацията на бюджета. От Благоевград той критикува правителството, че хазната е празна, защото всяка година излишъкът се харчи „без правила“.

Отменят задължителното носене на маски на обществени места (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев призова за много строг контрол върху харчовете. „Всяка година се харчат милиарди от така наречения „излишък“ без никакви правила. Кризата обаче показва, че хазната е празна и ни трябва заем. И този път трябва да сме много внимателни и този заем да се харчи при строг обществен контрол, за да не стане така парите пак да потънат като всички останали досега“, каза той.

Нови 20 случая на COVID-19 у нас, заразените са общо 399

Според него на засегнатите работници не се предлага реална помощ в кризата, а заеми, които да ги затруднят допълнително. Радев коментира и частичното вето върху Закона за извънредно положение, което доведе до нов разрив в отношенията с премиера Борисов.

 

 

„И е време и министър-председателят да се смири и да приеме истината, както го направиха и всички негови депутати. Сега не е време за сърдити пози и за емоционални вълнения“, заяви президентът.

Радев: Дългото ограничаване без убедителни икономически мерки може да доведе до последствия

Той настоя възможно най-бързо, управляемо и безопасно да бъде върната свободата на движение на хора и стоки. „Ние трябва да мислим как да излезем от този блокаж и да можем да преодолеем икономическата и социална катастрофа, които сами ускоряваме“, посочи Радев.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП