По-рано днес мъжът е бил интубиран в Кюстендилската болница

Мъж на 57г. с положителна проба за коронавирус е починал днес в болницата в Кюстендил. Директорът на МБАЛ „Д-р Никола Василиев" потвърди информацията за NOVA. По информация на лечебното заведение мъжът и съпругата му наскоро са се завърнали от Германия. 

Общо 412 души с коронавирус у нас, заразата стигна и Русе

По-рано днес мъжът е бил интубиран в Кюстендилската болница. “Той постъпи с много тежка двустранна бронхопневмония, състоянието му е тежко“, заяви директорът на болницата д-р Александър Величков.

Мъжът е страдал и от лекостепенна хипертония. Хоспитализирана остава и съпругата му, която в момента е в стабилно състояние.

"Заболяването се разви страшно бързо с бързи темпове вероятно е имало такова и преди това, но вече в стадий на декомпенсирана тежка дихателна недостатъчност която прогресираше, стигна се до закачане на респиратори въпреки цялата интензивна терапия, лечението, почина", обясни д-р Александър Величков, директор на МБАЛ - Кюстендил.

"Лечението каквото е в Кюстендил такова и навсякъде, абсолютно, в това няма никакво съмнение, действително всеки организъм реагира по различен начин, често има успокояване на картината, след това стремглаво надолу просто тези проблеми, в тези моменти, най-опасното. Иначе и респиратори са осигурени, изолация има пълна, парадоксалното е че в момента най-възрастната пациентка е в най-добро състояние,  84-годишна майката на първия починал, в момента тя е в най-добро състояние", каза кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

412 е общият брой на заразените с коронавирус у нас към днешна дата. Излекувани са общо 20 души с две поредни отрицателни проби. 146 човека е общият брой на хоспитализираните, съобщиха днес от щаба на редовния си сутрешен брифинг.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП