Те са открили следи от COVID-19 в 11 проверени помещения, в които от дълго време вече не са били настанявани пациенти

Коронавирусът остава по-дълго време във въздуха. До такъв извод са стигнали учените от университета в Небраска. Според резултатите от тяхното изследване, вирусът остава във въздуха дори когато пациентът не е в помещението.

Коронавирусът взе девета жертва у нас

Те са открили следи от коронавирус в 11 проверени помещения, в които от дълго време вече не са били настанявани пациенти. Такива е имало и в коридорите извън болничните стаи. Затова изследователите предполагат, че вирусът остава във въздуха в продължение на няколко часа. Това обаче не означава, че попадайки в такова помещение, човек автоматично може да се зарази с него.

Общо 412 души с коронавирус у нас, заразата стигна и Русе

Резултатите от проучването дали основание на учените да настояват здравните работници да бъдат по-добре защитени и да им се осигури необходимото защитно облекло.  „Изследвания като това са необходими, за да се подберат правилните предпазни мерки за здравните работници и хората, които се грижат за болните и се борят с тази пандемия“, каза един от авторите на проучването Джошуа Сантарпия.

Има народен представител с коронавирус (ВИДЕО)

По този начин ще бъдат повишени мерките за сигурност при оказването на грижа за болни от коронавирус пациенти. Според СЗО COVID-19 се разпространява по въздушно-капков път чрез кашлица или при кихане.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП