Вчера такъв беше въведен и в област Стара Загора

Вeчерен час за всички жители на община Панагюрище въвежда от петък кметът на града Никола Белишки. За децата ще бъде забранено да излизат навън след 20,00 часа, а за възрастните - след 21,00 часа, като и в двата случая ограничението е до 6 сутринта. Изключение ще се прави само за работещите на смени, като те ще доказват това със служебни документи, но няма да се стига до полицейщина и заяждания.

Въвеждат вечерен час в област Стара Загора

Той разказа, че е бил провокиран от масовото погазване на правилата за ограничаване разпространението на зарази. Нощем младежи си правят приятелски сбирки по пейките в парковете, в детски градини и къде ли не. Денем пък лично той е виждал как по няколко майки се събират на раздумка край бебешките колички.

"Въведени са и ред други ограничения. "Наясно съм, че забраната ще ми навлече критики и гняв от жителите на общината, но съм готов да понеса това в името на това да се опазим от новия вирус. Такава ми е работата, не може всички да са доволни, но съвестните хора ще оценят ролята на това решение. Важно е да направим всичко възможно, за да излезем колкото може по-скоро от тази кризисна ситуация", каза кметът Белишки.

Ще глобяват ли нарушилите вечерния час в старозагорско?

Той призова местните хора да се по-отговорни и предпазливи и да спазват разпоредбите на Министерството на здравеопазването.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП