Броят на смъртните случаи заради COVID-19 в страната вече е достигна 5116

Броят на смъртните случаи в САЩ от пандемията коронавирус надмина 5 000 души, сочат данни от Университета на "Джон Хопкинс", цитирани от АФП и БГНЕС. 

Към 5.30 ч. тази сутрин българско време 5 16 души са починалите. Съединените щати поставиха и трагичен рекорд – за 24 часа са издъхнали 884 души.

Едномесечно бебе с COVID-19 почина в САЩ

Броят на смъртните случаи в страната е по-нисък от този в Италия и Испания, но доста повече от 3 316-те жертви в Китай, където пандемията се появи за пръв път през декември.

Според университета "Джон Хопкинс" САЩ са начело в света по брой случаи на коронавирус – 215 417.

Българската и американската прокуратура с идентични мерки в борбата с COVID-19

Президентът Доналд Тръмп, който по-рано омаловажи въздействието на пандемията върху САЩ, каза в сряда, че "следват няколко седмици, които ще бъдат ужасяващи".

Миналата неделя американският учен Антъни Фаучи прогнозира, че коронавирусът може да отнеме между 100 000 и 200 000 живота в страната.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП