Бившият министър на здравеопазването смята, че се взимат достатъчно мерки

„Много е прибързано да се казва, че пада възрастта на починалите. Досега са починали 10 души, заразени с коронавирус. Този малък брой хора няма никакво значение статистически“, заяви в ефира на „Здравей, България“ бившият министър на здравеопазването Мирослав Ненков.

Той допълни, че до момента здравната система се справя много добре. „Гледаме броя починали пациенти спрямо броя на населението. Ние сме доста назад, в сравнение с другите страни“, поясни Ненков.

Случаите на COVID-19 у нас са вече 449, заразата стигна и Видин

„Изследването на този етап с PCR тест би изчерпало ресурс за пациенти, които постъпват със съмнителни симптоми“, каза още бившият министър на здравеопазването.

По думите му от бързите тестове няма смисъл. „Ако те наистина имат 30 % ефективност, защо да го правим, защо да се плащат пари? Тези хора, които имат фалшив отрицателен тест, ще се върнат на работа и ще заразят и други“, поясни Мирослав Ненков. 

Прикривани ли са заразени с COVID-19 в Банско?

По думите му няма как от сега да знаем дали реаниматорите в България ще са достатъчни. И допълни, че човек може да бъде интубиран за по-дълъг период от време, ако това се налага.

Целия разговор гледайте във видеото

Защо две седмици не изследват контактен на заразени с COVID-19? (ВИДЕО)

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП