Ще има заседания и на бюджетната, правната и енергийната комисии

Народното събрание ще заседава в петък следобед и в понеделник. Това стана ясно след Председателския съвет в парламента. Неотложните закони, които подлежат на гласуване, са за удължаване на извънредното положение до 13 май, актуализацията на бюджета, както и промени в Закона за енергетиката.

В петък сутринта ще се съберат на заседания и бюджетната, правната и енергийната комисия.

Знае се още, че заседанието на Комисията по бюджет и финанси ще се проведе в пленарната зала на Народното събрание, а целта е да има достатъчно място между депутатите.

Още двама депутати с коронавирус

В събота ще се дават предложенията между и първо и второ четене на законопроектите, в неделя комисиите ще работят и в понеделник ще е второто четене.

„Ще се регистрираме по-дълго - между 08:00 и 09:00 часа. Ще се гласува на групи, за да няма струпване.  В зала ще влизат за дебат тези, които имат отношение. Ще подкрепим бюджета”, заяви Йордан Цонев. Той обясни още, че пробите за коронавирус на депутатите от ДПС са отрицателни.

ОЦЕНКАТА НА ИКОНОМИСТИТЕ: Ескперти коментират актуализацията на бюджета

„Малко сложно, не знам как ще стане. Ще бъде много несериозно да каже сега каква ще е нашата позиция за бюджета, не мога да кажа сега”, заяви Пламен Христов от "Воля".

„Трябва да намерим начин парламентът да функционира. Поискали сме от управляващите да дадат своите предложения как това може да стане. Няма смисъл да коментираме предварително”, заяви Кристиян Вигенин, зам.-председател на НС, БСП, преди да влезе на Председателския съвет.

Представители на „Воля” и ВМРО казаха още, че всички тестове, които са направени на депутатите от техните групи до момента са отрицателни.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП