Отговаря министърът на образованието Красимир Вълчев

Продължаваме и да търсим отговор на въпросите, които ни задавате вие, зрителите на NOVA! На редакционната ни поща Павел Митев пита: В сегашното извънредно положение какво ще се случи с помощния персонал в детските градини и училищата, на които платеният отпуск е малко или вече свършва?

Вълчев: Няма да има нулева учебна година

Ето и отговор от министъра на образованието:

„Това, което ще обсъдим утре и със социалните партньори, както здравните специалисти в детските градини в момента са ангажирани с дейности в здравеопазването, една част от работещите в  детските градини, ако е необходим персонал, както в някои общини са го направили, да ги използват с тяхно съгласие, било в системата на социалните грижи, социалното подпомагане, с носене храна по домовете, било то в системата на здравеопазването”, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП