Броят на заразените в страната надхвърли 3500

Русия удължи периода на принудителна отпуска. Президентът Путин обяви, че няма да се работи целия месец април. Първоначално беше обявена само една неработна седмица. Но нарастващия брой на заразените кара страната да затяга мерките. Много региони последваха примера на Москва и обявиха забрани за излизане от дома и провеждане на масови мероприятия. В телевизионно обръщение Путин заяви, че изолацията, която започна тази седмица, помага за овладяване на болестта, но трябва да се направи и още. Ръководителите на отделните региони в руската федерация получиха допълнителни правомощия, за да налагат и други мерки за спиране на заразата. Очакваше да бъде обявено извънредно положение, но Путин не го спомена в речта си.

Над 1 милион души по света са заразени с коронавирус

"Неработната седмица в цялата страна, както и режима на самоизолация в много региони, помогнаха да спечелим време за превантивни действия, като мобилизирането на властите и увеличаване на ресурсите в здравеопазването. Въпросът е какво да правим оттук нататък? Подчертавам, че заплахата още е пред нас. Експерите не смятат, че пикът на заразата е достигнат, нито в световен мащаб, нито в Русия. Затова удължавам неработния период до 30 април. Подчертавам, че дотогава заплатите на работниците трябва да се плащат", заяви президентът. 

СЗО е притеснена от разпространението на коронавируса

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП