На какво ни научи вирусът? Разказва Франческа Меландри

Италианска писателка написа преди дни писмо до гражданите на Европа, в което описва тяхното бъдеще по време на карантина. Италия е една от най-засегнатите от вируса държави.

Франческа Меландри е италианската писателка, автор на романи, на сценарии за филми и автор на документални филми. Преди няколко дни големи европейски вестници публикуваха нейното писмо от бъдещето, в което тя споделя от първо лице прези какви емоции ще минат европейците в периода на карантина.

Светът, какъвто никога не сме го виждали (ГАЛЕРИЯ)

Писмото започва така: "Пиша ви от Италия, което значи, че ви пиша от вашето бъдеще. Сега сме там, където ще бъдете след няколко дни. Графиките на епидемията ни показват преплетени в един общ паралелен танц. Ние само на няколко крачки пред вас във времето, точно, както Ухан беше няколко седмици пред нас".

Започнаха предклинични тестове на 5 ваксини срещу COVID-19 в Италия

На въпрос защо е решила да напише това писмо от бъдещето до всички граждани на Европа, тя отговори. "Бях помолена да напиша тази статия от френски вестник за живота ни в изолация в Италия и я постнах във Facebook. Бях изненадана, че имаше много широк отзвук. Потърсиха ме да я публикуват и издания в Германия, Англия и дори от Чили", сподели италианската писателка.

Италианският премиер удължи мерките за всеобща изолация в страната до 13 април

По думите ѝ улиците на Рим са празни и това създава странно усещане. "Излизам много за малко, само за неща, които да направя. Когато отида до магазина, има няколко човека навън. Живея близо до Колизеума и няма никой наоколо. Това е странна красота", заяви тя.

Франческа обясни, че броят на заразените в Италия е много голям. Според нея епидемията в Италия е започнала преди другите европейски страни. "Познавам хора, заразени с коронавируса. Радващо е да видим как научната общност работи по въпроса. Тук епидемията започна преди други държавите, а грешките ни не бива да се повтарят от други държави", каза Франческа.

Повече по темата гледайте във видеото.