Болницата е в Санкт Петербург, като според местни медии е спряла да приема пациенти за няколко дни

Персоналът на болница в Русия се обърна за помощ към медиите. Група медицински сестри изпратиха обръщение, в което казват, че ги карат да работят с пациенти с коронавирус, без да имат защитни облекла.

Над 700 починаха от COVID-19 във Великобритания за денонощие

Болницата е в Санкт Петербург, като според местни медии е спряла да приема пациенти за няколко дни. Целта е да се подготви за новите болни с коронавирус. Пациентите вече постъпват, а медицинският персонал е изложен на сериозна заплаха, казват сестрите във видеото. От ръководството на болницата отговарят за руски сайтове, че тези обвинения са неоснователни.

"Ние, служителите в Покровската болница, се обръщаме с молба за помощ към медиите. Причината е, че от вчера нашата болница приема всички пациенти с пневмония, включително тези с коронавирус. Нямаме защитни облекла. Товa, което виждате върху нас не е екипировка, която може да ни предпази от заразни заболявания“, споделят медицинските сестри.

"Нашето ръководство раздаде по един или два комплекта защитни облекла за всяко отделение. Ние не отказваме да работим, обичаме пациентите си и искаме да оздравеят. Но за съжаление е невъзможно са се работи в такива опасни условия“, добавят още те.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП