От ГЕРБ предлагат спиране на държавните субсидии за политическите партии

В понеделник ще се проведе извънредно заседание на парламента. Депутатите ще гласуват на второ четене промените в Закона за извънредното положение.

Предлагат по-ниски глоби за нарушение на мерките при извънредно положение (ОБЗОР)

От ГЕРБ предлагат спиране на държавните субсидии за политическите партии по време на извънредното положение, както и редуциране на размера на глобата при неспазване на противоепидемичните мерки. От БСП настояват лицата, наети на трудов договор в частни фирми, които са в неплатен отпуск, да получават месечни субсидии в размер на минималната заплата.

522 са случаите на COVID-19 у нас, почина още един заразен (ВИДЕО)

От ВМРО също са внесли предложения, с които се предлага държавата и общините да освободят засегнатите фирми и физически лица от плащането на наеми, данъци и такси до изтичане на извънредното положение. НФСБ предлагат промяна на законовите разпоредби, свързани със схемата за подпомагане на бизнеса "60/40".

Сачева: Работим по мерки, които ще помогнат на бизнеса след края на извънредното положение

Държавата поема и част от осигуровките по схемата 60 на 40 (ВИДЕО)

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП