Жертвите вече са 21

Още един заразен с коронавирус у нас е починал. Става въпрос за 72-годишен мъж с множество придружаващи заболявания от Пещера. Така общият брой на починалите заразени у нас вече е 21. До момента инфектираните с COVID-19 в България са 541 души. Хоспитализирани са 210 пациенти, като 22-ма от тях са в интензивно отделение. Това обявиха от Националния оперативен щаб на редовния си брифинг в понеделник. Най-младият заразен е дете на една годинка, а най-възрастният - на 86 г.

40-годишен мъж с COVID-19 почина в „Пирогов“

За последното денонощие има 19 нови случая. От тях в болница са настанени 6 души. Няма нови области, в които да е регистриран болен. Новите регистрирани случаи по административни области са както следва: София - 15; Благоевград - 1; Стара Загора - 1; Хасково - 1; Смолян - 1.

До момента заразените медици са 30. „Става въпрос за 17 лекари, 8 медицински сестри и петима други. Средната възраст на заразените медици е 51,5 години“, обясни ген. Венцислав Мутафчийски.  Сред заразените медицински лица има и работещи в Спешна помощ.

ЗАЕДНО СРЕЩУ ПАНДЕМИЯТА: Все повече дарители подпомагат борбата с COVID-19

Той съобщи, че целият помощен персонал на Народното събрание е дал отрицателни проби за COVID-19.

По думите му пикът на заразата ще бъде около Великден.  Към момента тестваните за COVID– 19  българи са около 16 000.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП