По този начин мярката ще може да заработи много по-ефективно, а също така и по-малките предприятия ще могат да се възползват, се казва в писмото

КРИБ благодари на ПГ на ДПС за прецизирането на мярката 60/40 в съотвестствие с искането на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

В писмото до парламентарната група на Движението за права и свободи се казва: "Доволни сме от това прецизиране, тъй като по този начин мярката ще може да заработи много по-ефективно, а също така и по-малките предприятия ще могат да се възползват."

От Конфедерацията припомнят, че когато КРИБ внесе предложението за въвеждането на плоския данък от 10%, ДПС отново са ги подркрепили. И добавят: "Благодарим и за това - сега виждаме положителните резултати за българския бизнес. От работодателската организация са убедени, че ползотворното сътрудничество между ПГ „Движение за права и свободи“ и КРИБ ще продължи в името на спасението на българската икономика.

Писмото е подписано от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев.

Ето и пълния му текст:

Благодарствено писмо до парламентарната група "Движение за права и свободи"

Г-Н МУСТАФА КАРАДАЙЪ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА 
„ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КАРАДАЙЪ,
 

От името на ръководството и членовете на КРИБ бих искал да благодаря на парламентарната група „Движение за права и свободи“, на Вас и на г-н Йордан Цонев, заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси, за прецизирането на мярката 60/40 в съотвестствие с искането на КРИБ.

Доволни сме от това прецизиране, тъй като по този начин мярката ще може да заработи много по-ефективно, а също така и по-малките предприятия ще могат да се възползват.

Помним, че преди време, когато КРИБ внесе предложението за въвеждането на плоския данък от 10%, ДПС също ни подкрепиха. Благодарим и за това - сега виждаме положителните резултати за българския бизнес.

Убеден съм, че ползотворното сътрудничество между ПГ „Движение за права и свободи“ и КРИБ ще продължи в името на спасението на българската икономика!


С УВАЖЕНИЕ,
/п/

КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КРИБ