Повече от 70 000 души са загинали по целия свят, около 50 000 от тях в Европа

Eвропейските лидери, които се борят със смъртоносна епидемия от коронавирус, са изправени пред "най-голямото изпитание" за техния съюз, заяви германският канцлер.

Имунолог с Нобелова награда предупреди да внимаваме с кутиите от готова храна

След като Франция категорично предупреди, че е изправена пред най-дълбоката рецесия след Втората световна война, германският канцлер Ангела Меркел призова европейските нации да работят заедно за възстановяване от смъртоносната пандемия, завладяла континента.

Повече от 70 000 души са загинали по целия свят, около 50 000 от тях в Европа. Дневно броят на смъртните случаи започна да намалява в тежко засегнатите Испания и Франция, но все още се ускорява в Америка.

Меркел призова за сила в условията на мъчителната криза.

"Според мен ... Европейският съюз стои пред най-голямото изпитание от създаването си", предупреди Меркел, ден преди ключова конференция на министрите на финансите на еврозоната, за да се постигне план за икономическо спасяване на блока.

"Всички са също толкова засегнати, колкото и другите и следователно, това е в интерес на всички. В интерес и на Германия е Европа да излезе по-силна от това изпитание", каза тя след критиките на по-тежко засегнатите партньорски страни.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП