Започна изплащането на пенсиите

„Зелен коридор” за възрастните хора в пощите. Изплащането на пенсиите за април започна. От днес до 23-ти възрастните хора могат да получат парите си  във всички пощенски станции в страната. Те ще обслужват от 08:00 до 12:00 часа приоритетно хора над 60-годишна възраст. „Зеленият коридор” е във връзка с извънредното положение.

ВЪПРЕКИ КРИЗАТА: Пенсиите ще се вдигнат от 1 юли

От социалното министерство призоваха останалите граждани да ползват услугите на „Български пощи" след 12:00 часа.

Хората над 68 години могат да получат парите си вкъщи след заявка. Друга възможност е техен близък да ги вземе, отново след предварително декларирано желание и представяне на личната карта.

За тези, които получават пенсията си по банков път, превод ще има на 7 април. Включително с великденската добавка, която се полага на всички с доходи под 363 лева месечно.

 

 

Пенсиите ще се изплащат от 7 до 23 април

В първия ден на изплащането на пенсиите пред централната поща във Велико Търново беше пълно с хора в рискова за заболявания възраст.

Заради струпването на хора от пощите въведоха специален режим на работа.

„Работят четири гишета за пенсии и едно за плащане на сметки. Осигурено е с предимство обслужване на възрастните хора – до 60 години, до 12:00 часа. Следва дезинфекция и раздаване на пенсии”, обясни Анета Тангълова, ръководител на Областна пощенска служба – В. Търново.

Въпреки възможността пенсионери да получават парите си вкъщи, заявките не са много. Заради очакваното струпване през следващите три дни от Общината във Велико Търново дезинфекцират пред станциите два пъти на ден и раздават безплатно маски.

„Маските за всичките три дни са 8000. Тоест на всяка станция ще бъдат раздавани по хиляда маски. Служители на общината и доброволци ще стоят пред пощенските клонове и ще следят за спазване на отстоянията”,  проф. Георги Камарашев, зам.- кмет на Велико Търново.

За спазване на дистанция основно ще следят и полицаи.

„В цялата област за 134 клона. Създали сме организация за постоянно полицейско присъствие. Освен това има и подвижни полицейски групи”, заяви Стефан Николов, началник отдел „Охранителна полиция”.

„Зеленият коридор” остава в сила, докато не бъдат изплатени пенсиите на възрастните хора.

Повече гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП