По време на службите е позволено присъствието само на религиозно лице и негови помощници

Всички религиозни обекти в Гърция ще бъдат затворени за посетители, като се разрешава литургиите да се провеждат при закрити врата. Мярката ще бъде в сила за периода 12-20 април, съобщи БГНЕС.

Турция лекува пациенти с COVID-19 с преливане на кръвна плазма

Решението е взето съвместно между министерствата на здравеопазването и на образованието и религията. Според него църковните служби преди и на Великден ще се проведат без миряни, но ще могат да бъдат излъчвани пряко по телевизии и радиостанции, както и по интернет.

СЗО: В света не достигат 5,9 милиона медицински сестри

По време на службите при затворени врати е позволено единствено присъствието на религиозно лице и негови помощници, като броят им не бива да надвишава четири.

Същата мярка се отнася и до манастирите – забранени са груповите посещения, но са позволени богослуженията без присъствието на вярващи.

С това свое решение правителството на практика одобри идеята на Светия синод на Гръцката православна църква от миналата седмица за това литургиите преди Великден да се проведат без мегафони и звън на камбани и при затворени врати. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП